Praktisch

Locatie

Het Kuipke

Het Kuipke wordt vaak 'Het Gentse Sportpaleis' genoemd en is momenteel vooral bekend van het grote indoor wielerevenement 'De Zesdaagse van Gent'. De ovalen grote Kuip met wielerpiste en de vele tribunes rondom zorgen voor een unieke en originele locatie.

Kuipke binnen
  • Adres: Citadelpark z/n, 9000 Gent
  • Adres GPS: F. Van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

Bereikbaarheid

Via Slimweg!

Plan je reis van deur tot deur met de bereikbaarheidsinformatie op de Slimweg website.

Kuipke parking

Met de wagen

Gent is eenvoudig bereikbaar via een knooppunt van belangrijke verkeerswegen uit alle richtingen. De belangrijkste verkeersaders zijn de E40 en de E17. Om het Kuipke gemakkelijkst te kunnen bereiken neemt u de snelweg E17, afrit 9 (Gent-centrum). Daarna neemt u afrit 1 (alle richtingen) en slaat u links af naar de Citadellaan. Nadien rechtdoor tot u het Citadelpark ziet aan uw linkerkant. In Gent centrum zullen er ook wegwijzers staan richting Festival van de Ambiance die u kan volgen.

Parking

Er is een speciale parking gereserveerd voor de VIPs onder het ICC. Andere bezoekers kunnen het best parkeren aan de rand van het Citadelpark of in één van de omliggende betaalparkings (zie plannetje). U kan ook gebruik maken van de speciale P+R parkings zoals onder andere Flanders Expo en Gentbrugge

TIP: Kom zeker op tijd om parkeerproblemen te vermijden!

Kuipke parking

Met het openbaar vervoer

Trein

Het Kuipke ligt op wandelafstand van het station Gent Sint-Pieters. Wie met de trein wil komen kijkt best vooraf de uurregeling na via www.nmbs.be, gezien er slechts weinig treinen zijn om terug te keren.

Logo NMBS

Bus / Tram

Het Kuipke ligt op het traject van heel wat bussen van De Lijn (die ook allemaal stoppen aan het Sint-Pietersstation). De buslijnen 7, 9, 28, 34, 35, 36, 55, 57, 58, 71, 72, 76, 77, 94 en 95 brengen je dan tot aan het Citadelpark. De halte van het citadelpark is vlak bij het ICC en het Kuipke. Wie tramlijn 1 verkiest stapt best af aan de halte Willem Van Nassaustraat, in de buurt van het Citadelpark.

Meer info en uren via www.delijn.be

Logo De Lijn

Mindervaliden

Verder zal de volledige locatie ook goed toegankelijk zijn voor mindervalide personen met onder andere een aparte bredere ingang. Er is ook een mindervalidentoilet aanwezig en er wordt speciale begeleiding vanuit de organisatie voorzien om iedereen te helpen en begeleiden doorheen het Festival.

Er is ook een speciaal rolstoelenplateau voorzien op het middenplein, exclusief gereserveerd voor mindervaliden + 1 begeleider. Tickets hiervoor kosten 38€ en kunnen enkel telefonisch gereserveerd worden via 0902 69 666 (elke werkdag tussen 14u en 17u).

Invalideplaatsen